OM

Om

Företaget

Företaget grundades 1995 av Kajsa Kanrell och har sedan dess varit verksamt i Aktie Bolagsform. Företaget har F-skatt och är momsregistrerat.

Det vänder sig till privatpersoner, kommuner, landsting och företag.

Jag erbjuder Handledning, Familjerådgivning, Terapier och Coaching.

Upphandlingsavtal med Stockholms stad, och Tyresö kommun, för att till dess invånare erbjuda kommunal familjerådgivning.

 

Kajsa Kanrell

Kajsa Kanrell är utbildad KBT terapeut, familjeterapeut, auktoriserad familjerådgivare  och handledare. Har även Coach utbildning och är Mindfulness instruktör.

DSC_6466-EditJag började mitt yrkesliv inom barnpsykiatrin efter att ha utbildat mig till Mentalskötare. Efter de tre åren på barnpsykiatrin följde 20 år då jag var anställd på olika institutioner för familjer och tonåringar.

1995 startade jag Kajsa Kanrell Consulting AB.

Sedan dess har jag fortbildat mig kontinuerligt i nya behandlingsmetoder. Bland annat systemisk familjeterapi och en vidareutbildning i experientiellt familjeterapeutiskt arbetssätt på systemisk grund.

Jag har även en handledarutbildning på systemisk och interaktionistisk grund. Jag använder då även den lösningsfokuserade reteaming utbildningen jag gått.

Våren 04 avslutade jag en grundläggande psykoterapiutbildning i Kognitiv Beteende Terapi. Från att tidigare arbetat i huvudsak med grupper och familjer började jag då att möta även enskilda individer.

Hösten 2006 fyllde jag på med instruktörsutbildning i MBSR – Mindfulness Baserad Stress Reduktion. Den gav mig verktyg att själv hantera mitt liv, samt att lära ut förhållningssätt, så att jag och andra bättre kan hantera stress och leva mer närvarande här och nu.

08 gick jag en internationellt ackrediterad Coach utbildning.

Och de senare tillskottet har varit en ettårig utbildning i sexologi, en ACT utbildning m.m.

 

Grundsyn

Mitt arbetssätt grundar sig på min långa erfarenhet från Systemteori och använder den, tillsammans med teorier från KBT(Kognitiva Beteendeterapi). Genom samtalet arbeta för förändringar så att destruktiva mönster och beteenden bryts. Genom ett lösningsfokuserat förhållningssätt verka för tydliga mål, samt att skapa idéer om hur dessa skall uppnås. Fokus ligger på att hitta/se det som fungerar utan att bortse från svårigheter.

Min strävan är att möta individen/familjen där dom befinner sig. Att respektera och använda den kunskap dom besitter.